***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Президентът срещу конституционните промени – рунд пореден. Украйна изпитва дефицит на ракети за ПВО


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 януари   

 

По думите на Любчо Нешков става въпрос за битка за власт.

„ Искрено ме тормози експанзията и деструктивността, която президентът показва по отношение на политическата система “, уточни журналистът.

***

В основата на убийството по всяка възможност стоят неуредени финансови взаимоотношения, за които bTV прави следствие още през 2016 година Разследването е на Мария Цънцарова.

Кирил Русев се свърза преди 8 години с журналиста от bTV и описа за лихварска активност, която развива Стоян Александров. Тогава Александров е на управителна позиция в банка и предлага на предприемачи в потребност да им дава заеми не от банката, а с персонални средства. Лихвите са големи и са скрити в публично подписани контракти.

***

Водачът на лек автомобил „ Мазда “ се е движил по улица „ Дунав “ в Хасково и до супермаркет „ Авеню “ се блъска челно в гараж.

***

На 7 януари в къща в село Буковлък 36-годишен мъж е нанесъл побой на дамата, с която съжителства на фамилни начала.

Уведомен е прокурор.

***

„ Един от образците за по-ефективно потребление на средствата за болнично лекуване е всеобщо въвеждане на еднодневната хоспитализация за пациенти. 

Знаем, че за благополучие 80% от болесттите не се нуждаят от пролежавания, задоволително е да се извърши процедурата или проучването и задачата се реализира в един ден. Това е верният път – висококвалифицирана помощ в границите на един ден ", сподели в „ Денят стартира " доктор Иван Маджаров – ръководител на Българския лекарски съюз.

***

Започват все по-очевидно да се наместват частите от геополитическия пъзел и да се виждат съюзите…

Цитирайки източници, Axios оповестява, че преди няколко седмици Нетаняху е попитал дали ОАЕ са подготвени да ги поддържат с изплащането на средства в помощ на палестинските служащи.

Президентът на страната е дал отговор, че не може да помогне, а а по-късно саркастично е предложил на Нетаняху да се обърне към президента на Украйна Володимир Зеленски.

„ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян съобщи, че Зеленски получава доста пари от редица страни, тъй че може би той може да помогне “, отбелязва медията.

***

Украйна изпитва недостиг на управляеми ракети за противовъздушна защита, съобщи през днешния ден представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат, представен от Ройтерс.

***

Четири китайски балона са пресекли междинната линия на Тайванския пролив през миналия ден, оповестява ТАСС.

По информация на тайванското министерство на националната защита балоните са видяни надлежно в 11:53 ч. локално време, 13:58 ч., 19:36 ч. и 20:24 ч.

***

Правителството на Куба разгласи нарастване с 500 % на цената на горивата, считано от 1 февруари, предадоха международните организации.

Цената на елементарния бензин ще скочи от 25 песо на 132 песо, което е с 528% повече, а цената на бензина Super ще се усили от 30 на 156 песо, което е с 520% % повече, уточни министърът на финансите Владимир Регуейро по държавната телевизия.

***

Френската столица Париж кръсти улица в 13-и регион на името на английската поп звезда Дейвид Боуи, отбелязвайки 77-ия рожден ден на починалия артист в понеделник, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

Улица " Дейвид Боуи " се намира против концертната зала, в която артистът изнесе последния си концерт през октомври 2003 година, по време на последното си международно турне. Боуи е считан за един от най-влиятелните музиканти на 20-и век.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР